Στεφάνη (θήκη)

Στεφάνη ή αλλιώς θήκη δοντιού είναι μια προσθετική εργασία με την οποία «ντύνουμε» περιφερικά εξολοκλήρου ένα δόντι προκειμένου να αποκατασταθεί λειτουργικά και αισθητικά. Αποτελεί λύση εκλογής σε ιδιαίτερα κατεστραμμένα δόντια, με μεγάλες τερηδόνες που δεν μπορούν να αποκατασταθούν με μια έμφραξη – σφράγισμα.

Συνιστάται σε ενδοδοντικά θεραπευμένα – απονευρωμένα δόντια που τους έχει παραμείνει ελάχιστη οδοντική ουσία και δέχονται υψηλές μασητικές δυνάμεις να τοποθετούνται στεφάνες καθώς είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε κατάγματα. Οι θήκες που κατασκευάζονται μπορούν να είναι μεταλλοκεραμικές ή ολοκεραμικές.

Οι πιο διαδεδομένες μεταλλοκεραμικές θήκες έχουν ένα εσωτερικό πυρήνα – σκελετό κατασκευασμένο από κράμα μετάλλων το οποίο επενδύεται εξωτερικά με πορσελάνη. Οι ολοκεραμικές θήκες έχουν ένα εσωτερικό σκελετό ο οποίος είναι κατασκευασμένος εξ’ ολοκλήρου αποκλειστικά από κεραμικά υλικά και επενδύεται εξωτερικά με πορσελάνη. Οι ολοκεραμικές θήκες υπερτερούν σαφώς αισθητικά και προσφέρουν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

Εν συγκρίσει με τις μεταλλοκεραμικές στο στόμα μας δε θα δούμε ποτέ να εμφανίζεται αυτή η μαύρη γραμμή , το γνωστό γκριζάρισμα , ανάμεσα στα δόντια και στα ούλα διότι το μέταλλο απουσιάζει σε αυτές τις θήκες. Η διαδικασία κατασκευής και τοποθέτησης της θήκης ολοκληρώνεται σε μία εβδομάδα.

Περιλαμβάνει την αρχική προετοιμασία – εκτροχισμό του δοντιού, τη λήψη αποτυπώματος, τη χρωματοληψία, μία δοκιμή – πρόβα και την τελική συγκόλληση με ειδική κονία. Με τη σωστή φροντίδα, την αποφυγή παραλειτουργικών έξεων και τη διατήρηση καλής στοματικής υγιεινής μια στεφάνη μπορεί να παραμείνει στο στόμα πλήρως λειτουργική και αισθητική για πάρα πολλά χρόνια.

Αποτελέσματα που μπορείς να εμπιστευθείς

Υπεύθυνα & Αξιόπιστα δίνουμε λύση σε κάθε πρόβλημα σας!

Με επιμονή στη λεπτομέρεια & χρήση των πιο εξελιγμένων μέσων & υλικών!

Η κλινική μας είναι εξοπλισμένη με καινούριο & απολύτως σύγχρονο εξοπλισμό, ο οποίος έχει επιλεγεί προσεκτικά & με γνώμονα την εξυπηρέτηση των νέων τάσεων της οδοντιατρικής επιστήμης.

Δωρεάν Συμβουλευτική

Tα στοιχεία σου είναι ασφαλή & εμπιστευτικά σε εμάς.

Δουλεία μας να σας κάνουμε να χαμογελάτε!

Για οποιαδήποτε απορία θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας!