Εμφράξεις (σφραγίσματα)

Οι εμφράξεις επιλέγονται στις περισσότερες περιπτώσεις λόγω τερηδόνας ή καταγμάτων των δοντιών. Η τερηδόνα είναι η «σιωπηλή» νόσος των δοντιών που οφείλεται στα μικρόβια της στοματικής κοιλότητας και καταστρέφει τη δομή των δοντιών σταδιακά. Συνήθως τα πρώτα συμπτώματα που αντιλαμβάνεται ο ασθενής είναι ευαισθησία του δοντιού στο γλυκό και στο κρύο.

Όμως η τερηδόνα είναι σιωπηλή νόσος και ο οδοντίατρος μπορεί να την διαγνώσει στον ετήσιο οδοντιατρικού ελέγχου από τα πολύ πρώιμα στάδια της πριν καν δημιουργήσει κοιλότητα, σώζοντας πολύτιμο οδοντικό ιστό ή ακόμα και αναχαιτίζοντας την με ειδικές μεθόδους.

Η έγκαιρη ανίχνευση της τερηδόνας συνεπάγεται και σφράγισμα μικρότερης έκτασης. Αρκετές φορές τα παλιά σφραγίσματα χρειάζονται επιδιορθωτικές παρεμβάσεις ή αντικατάσταση λόγω επανατερηδονισμού και σπασμένων ορίων. Σύμφωνα με τις τελευταίες διεθνείς οδηγίες τα αμαλγάματα (μαύρα σφραγίσματα) κατηγορούνται για τοξικότητα λόγω της περιεκτικότητάς τους σε υδράργυρο και κατηγορούνται για την εμφάνιση ομαλού λειχήνα.

Η ADA (αμερικάνικη οδοντιατρική κοινότητα) συμβουλεύει όταν έχουμε πάνω από 4 σφραγίσματα αμαγάλματος στο στόμα μας να τα αντικαθιστήσουμε με σφραγίσματα ρητίνης.Για την αποκατάσταση των δοντιών που είναι από λίγο έως μέτρια τερηδονισμένα (χαλασμένα) χρησιμοποιούμε νανοϋβριδικές σύνθετες ρητίνες και προσφέρουμε στους ασθενείς μας άμεσα λύσεις με εμφράξεις αισθητικές, λειτουργικές και με μεγάλη μακροβιότητα.

Τα σφραγίσματα ολοκληρώνονται σε μία μόνο επίσκεψη και όταν πρόκειται για μικρές, επιφανειακές βλάβες, μπορούν να πραγματοποιηθούν ανώδυνα, ακόμη και χωρίς αναισθησία.

Αποτελέσματα που μπορείς να εμπιστευθείς

Υπεύθυνα & Αξιόπιστα δίνουμε λύση σε κάθε πρόβλημα σας!

Με επιμονή στη λεπτομέρεια & χρήση των πιο εξελιγμένων μέσων & υλικών!

Η κλινική μας είναι εξοπλισμένη με καινούριο & απολύτως σύγχρονο εξοπλισμό, ο οποίος έχει επιλεγεί προσεκτικά & με γνώμονα την εξυπηρέτηση των νέων τάσεων της οδοντιατρικής επιστήμης.

Δωρεάν Συμβουλευτική

Tα στοιχεία σου είναι ασφαλή & εμπιστευτικά σε εμάς.

Δουλεία μας να σας κάνουμε να χαμογελάτε!

Για οποιαδήποτε απορία θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας!