Καθαρισμός δοντιών

Ο καθαρισμός των δοντιών – αποτρύγωση είναι η πιο συνήθης οδοντιατρική πράξη και αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της Προληπτικής Οδοντιατρικής. Ο καθαρισμός των δοντιών, εάν δεν συντρέχει κάποιο άλλο πρόβλημα, θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.

Αρχικά γίνεται ενδελεχής οδοντοστοματολογικός έλεγχος με πλήρη καταγραφή του ιατρικού και οδοντιατρικού ιστορικού. Έπειτα, γίνεται έλεγχος των μαλακών ιστών της στοματικής κοιλότητας (γλώσσα , παρειά, έδαφος στόματος , υπερώα) των ούλων (ύπαρξη αιμορραγίας, υφιζήσεις, ύπαρξη θυλάκων ) και των δοντιών ( ακεραιότητα των παλιών εμφράξεων, ύπαρξη νέων τερηδονών, ελλείψεις δοντιών ). Τέλος ελέγχεται η ομαλή λειτουργία της κροταφογναθικής άρθρωσης.

Η κλινική εξέταση ολοκληρώνεται με την λήψη ενδοστοματικών ψηφιακών ακτινογραφιών εάν κριθεί αναγκαίο. Ο καθαρισμός των δοντιών στοχεύει στην αφαίρεση επιφανειακών χρωστικών, υπολειμμάτων πλάκας και συσσωρευμένης υπερουλικής πέτρας.

Η διαδικασία είναι απλή και ολοκληρώνεται σε μία συνεδρία με τη χρήση συσκευής υπερήχων – ultrasonic και συσκευή στίλβωσης για την επίτευξη της τελικής στιλπνότητας και της προστασίας της αδαμαντίνης με πάστα φθορίου. Στο τέλος της επίσκεψης δίνονται οδηγίες στοματικής υγιεινής ( ορθή χρήση οδοντόβουρτσας, οδοντικού νήματος, μεσοδόντιου καθαρισμού, στοματικού διαλύματος ) και συζητούνται τα τυχόν ευρήματα.

Αποτελέσματα που μπορείς να εμπιστευθείς

Υπεύθυνα & Αξιόπιστα δίνουμε λύση σε κάθε πρόβλημα σας!

Με επιμονή στη λεπτομέρεια & χρήση των πιο εξελιγμένων μέσων & υλικών!

Η κλινική μας είναι εξοπλισμένη με καινούριο & απολύτως σύγχρονο εξοπλισμό, ο οποίος έχει επιλεγεί προσεκτικά & με γνώμονα την εξυπηρέτηση των νέων τάσεων της οδοντιατρικής επιστήμης.

Δωρεάν Συμβουλευτική

Tα στοιχεία σου είναι ασφαλή & εμπιστευτικά σε εμάς.

Δουλεία μας να σας κάνουμε να χαμογελάτε!

Για οποιαδήποτε απορία θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας!