Ενδοδοντική Θεραπεία (απονεύρωση)

Η Ενδοδοντική θεραπεία , η ευρέως γνωστή απονεύρωση, είναι μια τεχνική υψηλής δυσκολίας και μεγάλης ακρίβειας καθαρισμού της ρίζας του δοντιού από τα νεκρά κύτταρα, τα μικρόβια και τα παράγωγά τους με σκοπό να παραμείνει ενεργό στο στόμα. Πραγματοποιείται σε πολύ τερηδονισμένα δόντια ή σε δόντια που έχουν υποστεί κάταγμα, στα οποία η βλάβη έχει επεκταθεί αρκετά και έχει επιμολυνθεί το νεύρο.

Το κύριο σύμπτωμα που αναγκάζει τους ασθενείς να αναζητήσουν τον οδοντίατρο είναι ο έντονος και αφόρητος πόνος. Πόνος άλλοτε προκλητός κατά την μάσηση ή κατά την πόση κρύου νερού και άλλοτε αυτόματος οποιαδήποτε στιγμή ή κατά την κατάκλιση. Οίδημα (πρήξιμο) μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά όταν αμελήσουμε τα καμπανάκια του πόνου για μέρες και μπορεί να παραμορφώσει το πρόσωπο του ασθενούς. Άλλα πιθανά συνωδά συμπτώματα είναι ο πονοκέφαλος και ο πυρετός. Τέλος, κάτι που θα πρέπει να μας θορυβήσει είναι η εμφάνιση συριγγίου.

Το συρίγγιο είναι ένα «σπυράκι» από το οποίο διοχετεύεται στη στοματική κοιλότητα πύον και υποδηλώνει χρόνια φλεγμονή.Εν ολίγοις τα στάδια της θεραπείας περιλαμβάνουν την απομάκρυνση της τερηδόνας ή τυχόν παλιάς έμφραξης, την αφαίρεση του νεύρου του δοντιού, την αποστείρωση του ριζικού σωλήνα από τα μικρόβια και τα νεκρά κύτταρα και τέλος την ερμητική έμφραξη του με κατάλληλο φάρμακο, ώστε να επουλωθεί η περιβάλλουσα περιοχή και να αποφευχθεί η επιμόλυνση της ρίζας.

Η ψηφιακή τεχνολογία βοηθάει στη μείωση του χρόνου που απαιτείται για κάθε επίσκεψη, κάνοντας τη διαδικασία της απονεύρωσης γρήγορη, εύκολη και ανώδυνη. Το οδοντιατρείο διαθέτει ψηφιακό ακτινογραφικό μηχάνημα για ελαχιστοποίηση της ακτινοβολίας και άμεση εμφάνιση των ακτινογραφιών καθώς και ψηφιακό εντοπιστή ακρορριζίου για εύκολη και γρήγορη απονεύρωση με ακρίβεια στη μέτρηση της ρίζας .

Τέλος με τα μηχανοκίνητα συστήματα καθαρισμού, η ρίζα καθαρίζεται ομοιόμορφα και πιο αποτελεσματικά σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ με τις σύγχρονα εμφρακτικά υλικά επιτυγχάνουμε ερμητική έμφραξη συμβάλλοντας έτσι στη γρηγορότερη ολοκλήρωση της θεραπείας.Η ενδοδοντική θεραπεία μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη και σε μία επίσκεψη όταν η επιμόλυνση του νεύρου είναι περιορισμένη. Αντίθετα σε χρόνιες φλεγμονές , συρίγγια ή περιστατικά επαναλήψεως της απονεύρωσης χρειάζονται 2-3 επισκέψεις , ενώ μπορεί να χρειαστεί και ταυτόχρονη λήψη αντιβιοτικών.

Στο τέλος το απονευρωμένο δόντι θα χρειαστεί την κατάλληλη προσθετική αποκατάσταση ώστε να μπορεί να συμμετέχει όπως τα υπόλοιπα υγιή δόντια στις λειτουργίες της ομιλίας και της μάσησης. Όταν η βλάβη που έχει προκληθεί στο δόντι είναι μικρή και περιορισμένη μία έμφραξη (σφράγισμα) είναι αρκετή ή ένα επένθετο όταν η βλάβη είναι μεγαλύτερη. Όταν το δόντι έχει εκτεταμένη βλάβη ή έχει υποστεί κάταγμα μια μεταλλοκεραμική ή ολοκεραμική στεφάνη(θήκη) είναι η ιδανική λύση για λόγους αισθητικούς και μακροβιότητας.Οι νέες μέθοδοι και τα σύγχρονα μέσα που διαθέτουμε μας επιτρέπουν να σώσουμε δόντια που στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν θα τα ήταν καταδικασμένα και θα «έβγαιναν» λόγω αδυναμίας θεραπείας.

Αποτελέσματα που μπορείς να εμπιστευθείς

Υπεύθυνα & Αξιόπιστα δίνουμε λύση σε κάθε πρόβλημα σας!

Με επιμονή στη λεπτομέρεια & χρήση των πιο εξελιγμένων μέσων & υλικών!

Η κλινική μας είναι εξοπλισμένη με καινούριο & απολύτως σύγχρονο εξοπλισμό, ο οποίος έχει επιλεγεί προσεκτικά & με γνώμονα την εξυπηρέτηση των νέων τάσεων της οδοντιατρικής επιστήμης.

Δωρεάν Συμβουλευτική

Tα στοιχεία σου είναι ασφαλή & εμπιστευτικά σε εμάς.

Δουλεία μας να σας κάνουμε να χαμογελάτε!

Για οποιαδήποτε απορία θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας!