Λεύκανση Δοντιών

Η λεύκανση των δοντιών αποτελεί την πιο δημοφιλή, γρήγορη και οικονομική μέθοδο βελτίωσης του χαμόγελου. Είναι μια ελάχιστα επεμβατική και εξειδικευμένη διαδικασία κατά την οποία απομακρύνονται οι λεκέδες – χρωστικές από τα δόντια και αποκτούμε ένα λευκό και λαμπερό χαμόγελο.Η θεραπεία μπορεί να ολοκληρωθεί είτε στο ιατρείο σε μία συνεδρία, είτε κατ’οίκον με εξατομικευμένους νάρθηκες σε 10-15 μέρες.

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία της λεύκανσης πρέπει να προηγηθεί προσεκτικός καθαρισμός και στίλβωση ώστε να απομακρυνθεί η πέτρα και η μικροβιακή πλάκα απ’ όλες τις οδοντικές επιφάνειες. Ακολουθεί η καταγραφή του αρχικού χρώματος των δοντιών με τη βοήθεια ειδικού χρωματολογίου.Λεύκανση στο ιατρείο.

Η διαδικασία διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Αφού απομονωθούν τα ούλα με ειδικό φωτοπολυμεριζόμενο υλικό γίνεται η τοποθέτηση του λευκαντικού τζελ στην πρόσθια επιφάνεια των δοντιών. Συνήθως πραγματοποιούνται 2 κύκλοι λεύκανσης, ο καθένας εκ των οποίων διαρκεί 15 λεπτά.Λεύκανση με νάρθηκες. Στο αρχικό ραντεβού μετά τον καθαρισμό και τη χρωματοληψία γίνεται η λήψη αποτυπωμάτων της άνω και της κάτω γνάθου.

Κατασκευάζονται εξατομικευμένα «μασελάκια» – νάρθηκες τα οποία λαμβάνει ο ασθενής μαζί με το ειδικό λευκαντικό τζελ και τις οδηγίες χρήσης στην επόμενη συνεδρία. Ο χρόνος παραμονής τους στο στόμα και το συνολικό χρονικό διάστημα χρήσης του καθορίζονται αυστηρά από τον οδοντίατρο.

Συνδυασμός των 2 παραπάνω τεχνικών. Συνδυασμός λεύκανσης στο ιατρείο και ενίσχυση του αποτελέσματος στο σπίτι με νάρθηκες για μια βδομάδα. Απευθύνεται σε πιο απαιτητικούς ασθενείς που θέλουν να εντυπωσιάσουν και να αισθανθούν ακόμη πιο ξεχωριστοί.

Προσφέρει καλύτερα και πιο μακροχρόνια αποτελέσματα, γιατί λευκαίνει σε μεγαλύτερο βάθος. Εσωτερική λεύκανση Απευθύνεται σε ενδοδοντικά θεραπευμένα – απονευρωμένα δόντια τα οποία έχουν δυσχρωματιστεί. Μετά την αφαίρεση των εμφρακτικών υλικών από το εσωτερικό του δοντιού τοποθετείται ειδικός λευκαντικός παράγοντας. Ανάλογα με την επιθυμητή αλλαγή του χρωματικού τόνου η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 2-3 επισκέψεις.

Η λεύκανση των δοντιών μπορεί κάλλιστα να πραγματοποιηθεί πριν από σημαντικές κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους, αποφοίτηση) καθώς αποτελεί τον πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο ανάδειξης του χαμόγελού μας. Συχνές ερωτήσεις για τη λεύκανση

Τί είναι η λεύκανση των δοντιών;

Η λεύκανση είναι μια διαδικασία γνωστή σαν οξείδωση κατά την οποία απομακρύνονται οι χρωστικές – λεκέδες. Το λευκαντικό ζελέ (υπεροξείδιο υδρογόνου ή καρβαμιδίου) αφού έρθει σε επαφή με την επιφάνεια των δοντιών, διασπάται, οξυγόνο εισέρχεται στην αδαμαντίνη και την οδοντίνη και οι χρώσεις “διαλύονταιˮ. Τί προκαλεί τις δυχρωμίες στα δόντια μου;

Οι πιο κοινές αιτίες είναι η κατανάλωση έντονα χρωματιστών τροφών (μούρα, παντζάρια), ποτών (καφές, τσάι, κόκκινο κρασί) και το κάπνισμα. Η λήψη ορισμένων αντιβιοτικών σε νεαρή ηλικία, η υπερβολική λήψη φθορίου (φθορίαση), η γήρανση, ο τραυματισμός και η νέκρωση του πολφού μπορούν επίσης να προκαλέσουν αποχρωματισμούς των δοντιών.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;
Επ’ αόριστον, εφόσον εσείς απλά ρετουσάρετε το αποτέλεσμά σας μια φορά το χρόνο. Μπορείτε κάλλιστα να το συνδυάσετε και με τον ετήσιο οδοντιατρικό σας έλεγχο.

Η διάρκειά του αποτελέσματος εξαρτάται από τη στοματική υγιεινή, τις διαιτητικές συνήθειες του καθενός και το κάπνισμα. Ακόμη και μετά την υποτροπή, τα δόντια παραμένουν λευκότερα απ’ ότι πριν πραγματοποιηθεί η λεύκανση. Είναι η θεραπεία ασφαλής; Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι η λεύκανση υπό την επίβλεψη του οδοντιάτρου, είναι διαδικασία απολύτως ασφαλής. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι απολύτως βιοσυμβατά και ασφαλή για την δομή των δοντιών. Δυστυχώς, έχουν σημειωθεί περιστατικά στα οποία ασθενείς αγόρασαν από το Ίντερνετ προϊόντα επαγγελματικής λεύκανσης δοντιών και έγιναν θύματα σοβαρών εγκαυμάτων, αφού αυτά τα προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από οδοντίατρους.

Εάν έχω αποκαταστάσεις στα δόντια μου, θ’ αλλάξουν κι αυτές χρώμα; Η λεύκανση θα αφαιρέσει οποιεσδήποτε υπάρχουσες χρώσεις επάνω στις αποκαταστάσεις, αλλά δεν θα επηρεάσει την απόχρωση των αποκαταστάσεων (σφραγίσματα, θήκες) . Ποιές είναι οι παρενέργειες;

Για την πλειοψηφία των ασθενών δεν υπάρχουν παρενέργειες. Ορισμένοι θα αισθανθούν προσωρινή ευαισθησία (αμυδρή ή οξεία στο κρύο ή το ζεστό). Αυτή θα υποχωρήσει μερικές ώρες μετά το τέλος της θεραπείας. Προτείνουμε στον ασθενή να αποφύγει τα πολύ κρύα ή πολύ ζεστά ροφήματα και να χρησιμοποιήσει ειδική φθοριούχο οδοντόκρεμα.

Πόσο διαρκεί η διαδικασία;

Η θεραπεία στο ιατρείο ολοκληρώνεται σε μία συνεδρία διάρκειας 45 λεπτών εξασφαλίζοντας την άμεση ικανοποίησή σας. Η λεύκανση με νάρθηκες διαρκεί 10-15 ημέρες φορώντας τους καθημερινά τουλάχιστον για μία ώρα, με εσάς να κάνετε τη θεραπεία στην άνεση του σπιτιού σας. Με την λεύκανση μπορείτε να αποκτήσετε το ολόλευκο, λαμπερό και νεανικό χαμόγελο που πάντα ονειρευόσασταν!

Αποτελέσματα που μπορείς να εμπιστευθείς

Υπεύθυνα & Αξιόπιστα δίνουμε λύση σε κάθε πρόβλημα σας!

Με επιμονή στη λεπτομέρεια & χρήση των πιο εξελιγμένων μέσων & υλικών!

Η κλινική μας είναι εξοπλισμένη με καινούριο & απολύτως σύγχρονο εξοπλισμό, ο οποίος έχει επιλεγεί προσεκτικά & με γνώμονα την εξυπηρέτηση των νέων τάσεων της οδοντιατρικής επιστήμης.

Δωρεάν Συμβουλευτική

Tα στοιχεία σου είναι ασφαλή & εμπιστευτικά σε εμάς.

Δουλεία μας να σας κάνουμε να χαμογελάτε!

Για οποιαδήποτε απορία θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας!