Οδοντικά Εφυτεύματα

Το Οδοντικό Εμφύτευμα είναι μια τεχνητή ρίζα δοντιού που τοποθετείται μέσα στο οστό της γνάθου, πάνω στην οποία μπορεί να στηριχθούν ένα ή περισσότερα τεχνητά δόντια. Κατασκευάζευται από Τιτάνιο, υλικό πλήρως Βιοσυμβατό, Αντιαλλεργικό, Ακίνδυνο και ευρέως διάσημο για τη χρήση του στην αεροδιαστημική.

Η λύση του εμφυτεύματος παρέχει άψογη αισθητική, άνεση, αντοχή,  ταθερότητα στη μάσηση και στην ομιλία. Είναι ιδανική λύση καθώς σεβόμαστε και δεν τροχίζουμε τα υγιή γειτονικά δόντια όπως συμβαίνει στην τοποθέτηση γέφυρας. Τα εμφυτεύματα ενδείκνυνται σε έλλειψη ενός ή περισσοτέρων δοντιών, για τη σταθεροποίηση ολικών οδοντοστοιχιών που «παίζουν» – κουνιούνται ακόμη και σε full mouth ολικές αποκαταστάσεις με ακίνητες εργασίες.

Μπορούν να τοποθετηθούν όταν έχουμε επαρκές πάχος και ύψος οστού στη γνάθο (μπορεί να διαπιστωθεί πολύ εύκολα και με μεγάλη ακρίβεια μ’ ένα dental scan – αξονική τομογραφία ). Όσο πιο σύντομα μετά την απώλεια των δοντιών, τοποθετηθούν τα εμφυτεύματα τόσο περισσότερο διαθέσιμο οστό υπάρχει.Ανασταλτικό παράγοντα για τη θεραπεία με εμφυτεύματα, αποτελούν προβλήματα γενικής υγείας όπως ο μη ελεγχόμενος διαβήτης, αυτοάνοσα νοσήματα, η λήψη διφοσφωνικών φαρμάκων, η ενεργή περιοδοντική νόσος γι’ αυτό αυτά τα θέματα πρέπει να διευθετηθούν πριν την τοποθέτηση τους.

Συνιστάται δε η διακοπή του καπνίσματος. Απευθύνονται σε όλους τους ασθενείς ανεξαρτήτου ηλικίας.Για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων είναι απαραίτητη η λήψη πλήρους ιατρικού & οδοντιατρικού ιστορικού και η λήψη αξονικής τομογραφίας καθώς πρέπει να γίνει η συλλογή όλων των απαραίτητων πληροφοριών για την τοποθέτηση του πιο κατάλληλου εμφυτεύματος στην πιο κατάλληλη θέση.Η συνολική θεραπεία ολοκληρώνεται σε δύο στάδια, το χειρουργικό και το προσθετικό. Στο χειρουργικό στάδιο γίνεται η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων και ακολουθεί η επούλωση. Μετά από 3 μήνες απαραίτητης αναμονής ολοκληρώνεται η οστεοενσωμάτωση και το εμφύτευμα έχει γίνει ένα με το οστό της γνάθου.

Τέλος, ακολουθεί το προσθετικό στάδιο με την κατασκευή της επιθυμητής επανορθωτικής εργασίας (στεφάνης, γέφυρας ή και οδοντοστοιχίας).Μετά την τοποθέτησή των εμφυτευμάτων επιβάλλεται η τήρηση άριστης στοματικής υγιεινής που είναι ζωτικής σημασίας για την διατήρησή τους, αλλά και ο τακτικός έλεγχος ανά εξάμηνο από τον οδοντίατρο.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα θα παραμείνουν στο στόμα μας πλήρως λειτουργικά και θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής μας για όσο καιρό τα φροντίζουμε.Αποτελούν μια επανορθωτική εργασία υψηλής αισθητικής απόδοσης , πλήρως λειτουργική, ασφαλής και οικονομική σε βάθος χρόνου.Το εμφύτευμα είναι ο πιο σύγχρονος και διαδεδομένος τρόπος αντικατάστασης ελλειπόντων ή κατεστραμμένων δοντιών και αποτελεί την μακροβιότερη οδοντική αποκατάσταση.

Αποτελέσματα που μπορείς να εμπιστευθείς

Υπεύθυνα & Αξιόπιστα δίνουμε λύση σε κάθε πρόβλημα σας!

Με επιμονή στη λεπτομέρεια & χρήση των πιο εξελιγμένων μέσων & υλικών!

Η κλινική μας είναι εξοπλισμένη με καινούριο & απολύτως σύγχρονο εξοπλισμό, ο οποίος έχει επιλεγεί προσεκτικά & με γνώμονα την εξυπηρέτηση των νέων τάσεων της οδοντιατρικής επιστήμης.

Δωρεάν Συμβουλευτική

Tα στοιχεία σου είναι ασφαλή & εμπιστευτικά σε εμάς.

Δουλεία μας να σας κάνουμε να χαμογελάτε!

Για οποιαδήποτε απορία θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας!