Θεραπεία Περιοδοντίτιδας

H περιοδοντίτιδα είναι μια φλεγμονώδης νόσος των ούλων, συχνά μικροβιακής αιτιολογίας που αποτελεί τις περισσότερες φορές εξέλιξη της ουλίτιδας. Σε σύγκριση με την ουλίτιδα τα μικρόβια έχουν εισχωρήσει πλέον βαθύτερα στη ρίζα του δοντιού, επηρεάζοντας το φατνιακό οστό προκαλώντας απρόβλεπτη και ανισομερή καταστροφή του.

Χαρακτηριστικά συμπτώματα της περιοδοντίτιδας είναι η κινητικότητα των δοντιών, επιμήκυνσή τους, αποκάλυψη των ριζών και υποχώρηση των ούλων, κακοσμία, αιμορραγία και περιοδοντικά αποστήματα. Παράγοντες κινδύνου και εδώ είναι ο διαβήτης, το κάπνισμα, η γενετική προδιάθεση, ορμονικές διαταραχές, εμμηνόπαυση, ηλικία. Ο οδοντίατρος μπορεί ωστόσο να εντοπίσει την περιοδοντική νόσο σε αρχικό στάδιο, και να την αντιμετωπίσει έγκαιρα.

Η αντιμετώπιση της περιοδοντίτιδας είναι συμπτωματική. Αυτό που πετυχαίνουμε είναι να σταθεροποιήσουμε την εξέλιξη της νόσου και από ενεργή να την μετατρέψουμε σε ανενεργή. Η θεραπεία της περιοδοντίτιδας έχει σκοπό την πλήρη απομάκρυνση της υποουλικής μικροβιακής πλάκας, τον έλεγχο της φλεγμονής των περιοδοντικών ιστών και τη δημιουργία συνθηκών που θα ευνοούν τη καθημερινή και αποτελεσματική άσκηση της στοματικής υγιεινής εκ μέρους του ασθενούς.

Η θεραπεία γίνεται με τοπική αναισθησία και μπορεί να συνδυαστεί με χειρουργική προσπέλαση και αναγέννηση των περιοδοντικών ιστών. Ολοκληρώνεται σε 4 επισκέψεις. Οι επανέλεγχοι κάθε 3-4 μήνες είναι πολύ σημαντικοί για τη διατήρηση του αποτελέσματος.

Αποτελέσματα που μπορείς να εμπιστευθείς

Υπεύθυνα & Αξιόπιστα δίνουμε λύση σε κάθε πρόβλημα σας!

Με επιμονή στη λεπτομέρεια & χρήση των πιο εξελιγμένων μέσων & υλικών!

Η κλινική μας είναι εξοπλισμένη με καινούριο & απολύτως σύγχρονο εξοπλισμό, ο οποίος έχει επιλεγεί προσεκτικά & με γνώμονα την εξυπηρέτηση των νέων τάσεων της οδοντιατρικής επιστήμης.

Δωρεάν Συμβουλευτική

Tα στοιχεία σου είναι ασφαλή & εμπιστευτικά σε εμάς.

Δουλεία μας να σας κάνουμε να χαμογελάτε!

Για οποιαδήποτε απορία θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας!